Recent content by jedah

Welcome to EnglishForum.com!
Are you ready to improve your English? Sign up free today!
Sign up
  1. J

    Writing task 2:Some feel that schools should be mixed with both girls and boys attending while others feel the genders ought to be separated.

    Question: Some feel that schools should be mixed with both girls and boys attending while others feel the genders ought to be separated. Discuss both views and give your own opinion. Answer: There are two schools of thought about coeducation and both are very vocal and passionate about their...
  2. J

    Writing task 2:Every culture throughout time has recorded its history one way or another.

    Question: Every culture throughout time has recorded its history one way or another. In what ways can history be passed on to the next generation? Why is history important to society? Answer: History of all major civilizations was recorded and preserved in one way or another and finally it...
  3. J

    Writing task 2: Some believe that people should make efforts to fight climate change while others think it is better to learn to live with it.

    Question: Some believe that people should make efforts to fight climate change while others think it is better to learn to live with it. Discuss both views and give your own opinion. Answer: The views of people differ greatly on whether climate change should be tackled fiercely, or should...
  4. J

    Writing task 2: Convenience foods will become increasingly prevalent and eventually replace traditional foods and methods of preparation.

    Question: Convenience foods will become increasingly prevalent and eventually replace traditional foods and methods of preparation. To what extent do you agree or disagree? Answer: Nowadays, there is growing interest in convenience foods throughout the world but more so in developed...
  5. J

    Writing task 2:It is a natural process for animal species to become extinct (e.g. dinosaurs, dodos, etc.).

    Question: It is a natural process for animal species to become extinct (e.g. dinosaurs, dodos, etc.). There is no reason why people should try to prevent this from happening. Do you agree or disagree? Answer: Conservation of endangered animal species is a topic for hot debate. Some people...
  6. J

    Writing task 2:In many countries, crimes rates amongst younger people has been rising.

    Question: In many countries, crimes rates amongst younger people has been rising. Discuss the causes and solutions for this problem. Answer: Nowadays, criminal activities are on the rise throughout the world and the most common culprits, these days, are younger people. I will discuss the...
  7. J

    Writing task 2:Some people think that sports play an important role in society. Others think they are nothing more than a leisure activity.

    Question: Some people think that sports play an important role in society. Others think they are nothing more than a leisure activity. Discuss both views and give your opinion. Answer: People have divided opinions on the importance of sports in society. Some people consider sports a leisure...
  8. J

    Writing task2:Many students find it difficult to pay attention at school.

    Question: Many students find it difficult to pay attention at school. What are the reasons for this? What could be done to solve this problem? Answer: It is no secret that majority of students struggle to pay attention at school due to several reasons that can be solved by taking certain...
  9. J

    Writing task 2:Some people think the newly built houses should be the same as the old housing styles in local areas.

    Question: Some people think the newly built houses should be the same as the old housing styles in local areas. Others argue that local authorities should allow people to build houses in their own style. Discuss both views and give your opinion. Answer: Some people believe that uniformity of...
  10. J

    Writing task2: In the future all cars, buses and trucks will be driverless. The only people travelling inside these vehicles will be passengers.

    Question: In the future all cars, buses and trucks will be driverless. The only people travelling inside these vehicles will be passengers. Do you think the advantages of driverless vehicles outweigh the disadvantages? Answer: In the future, all vehicles travelling on the road will be...
  11. J

    Writing task2:Some people today prefer to get advice for medical problems and do not want to visit a doctor.

    Some people today prefer to get advice for medical problems and do not want to visit a doctor. Why is this? Is this a positive or a negative development? Nowadays, some people avoid visiting a doctor for their medical problems and, instead, turn to online sources of information. In my...
  12. J

    Writing task 2:People nowadays tend to have children at older ages.

    People nowadays tend to have children at older ages. Do the advantages of this outweigh the disadvantages? Nowadays, people tend to have children at older ages. People tend to make such a decision keeping its short term advantages in mind while ignoring its obvious long term disadvantages. In...
  13. J

    Writing task 2:In recent times, economic growth has helped many become richer, both in developed and developing countries

    In recent times, economic growth has helped many become richer, both in developed and developing countries. However, those in developed countries are not as happy as they were in the past. Why is this? What can be learned from this? Nowadays, economic prosperity in many countries, both...
  14. J

    Writing task 2:Nowadays, people are able to use the internet to do an increasing number of tasks.

    Nowadays, people are able to use the internet to do an increasing number of tasks. Is this a positive or negative development? Nowadays, people are able to utilize the internet to accomplish a great number of their tasks because contemporary internet renders services that could not have been...